Kundinfo

Hur gör jag för att avbeställa en order?
Om du vill ta bort en bok eller hela din beställning skickar du bekräftelsemejlet som du automatiskt får när du lägger en beställning här, till bestallning@ncm.gu.se så ser vi lättare vem och vad det gäller.

Hur lång ångerrätt har jag?
Du har 30 dagars returrätt på oanvända produkter i nyskick från det att du har mottagit din leverans. (Hör av dig i god tid innan eftersom fakturan har 30 dagars förfallotid!)

Vad kostar frakten?
Frakt tillkommer till ordersumman. Vanligtvis är fraktkostnaden ca 40–70 kr. För skrymmande och extra tunga leveranser blir portokostnaden högre.
I tidskriftsprenumerationer ingår porto!

Kostar det något att returnera?
Vi tar inte ut någon returavgift när du returnerar men du betalar själv för frakten tillbaka enligt Postens portotabell.

Hur gör jag när jag returnerar?
Återanvänd gärna kartongen som produkten kom i för att returnera. Har du inte kvar kartongen så går det bra att skicka den i något annat emballage. Viktigast är att du paketerar boken väl och bifogar information där namn, adress och momsregistreringsnummer/personnummer framgår. Saknas den informationen kan vi inte se att returen kommer från dig. Du betalar själv för frakten tillbaka enligt Postens portotabell och returnerar till följande adress:
Göteborgs Universitet/NCM
Box 160
405 30 Göteborg

Vad händer med fakturan/betalningen när jag returnerar?
Har du redan betalat fakturan gör vi en återbetalning och behöver då följande information:
Bankkontonummer inkl. clearingnummer samt fullständigt namn, adress och personnummer.

Hör av dig till oss om en återbetalning är aktuell. Har du inte betalat ännu kan du bifoga fakturan i bokpaketet när du returnerar så makulerar vi fakturan alternativt skickar vi ut en kreditfaktura som tar bort din skuld hos oss.

Ångerrätten omfattar inte
Ångerrätten omfattar inte nedladdningsbara produkter då de på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas. Ångerrätten gäller inte heller defekta eller felaktiga varor då detta i stället är en reklamation.

Reklamation eller övriga frågor
Hör av er till oss på bestallning@ncm.gu.se.